image Turkish Airlines zoekt piloten

Slechte voorbereiding op de selecties van maatschappijen

Voor het eerst in jaren wordt er weer wat aangenomen door maatschappijen. En dat is bijzonder goed nieuws natuurlijk! Na alle negatieve berichten eindelijk weer eens wat positiefs.

Helaas worden veel piloten hierdoor overvallen. Ze zitten soms al jaren thuis, hebben vaak fulltime banen op een totaal ander vlak, soms een gezin. En dan worden ze gebeld…

“Kun je overmorgen op gesprek komen? Als dat goed gaat, kun je de dag daarna een grading doen en vervolgens een psychologisch onderzoek. En oh ja, kun je even zorgen voor een up-to-date CV en ook graag een motivatiebrief…”

Bovenstaand bericht hebben wij diverse keren gehoord de afgelopen tijd. Het goede nieuws van een uitnodiging bij een echte maatschappij, wordt binnen de kortste keren overschaduwt door een gevoel van paniek: hoe moet ik mij in hemelsnaam op tijd voorbereiden?

Veel piloten beginnen pas met voorbereiden op een selectie als er daadwerkelijk vacatures zijn. En alhoewel dat op zich logisch zou kunnen klinken, blijkt keer op keer dat als er dan vacatures zijn, de selecties heel erg snel kunnen gaan. Dan heb je dus geen tijd meer om alles goed op orde te krijgen.

Skills bijhouden
Als werkeloze piloot zul je in onze ogen drie skills moeten bijhouden.

Ten eerste het vliegen. Deze spreekt natuurlijk voor zich, alleen blijkt dat na het eerste jaar werkeloos thuis zitten, het steeds moeilijker wordt om aan je uurtjes te komen. Vrienden en familie hebben nu allemaal wel een keer in zo’n Cessna gezeten… Laat staan dat je ook je skills op een (gecertificeerde) sim bijhoudt. En dan is het wel heel vervelend als je volgende week een grading op een A320 of een B737 moet doen terwijl je nog nooit in zo’n ding gezeten hebt…

Ten tweede de theorie. Veel piloten zweren bij het boekje Ace the Technical Pilot Interview. Als je inspanningen echter alleen bestaan uit het doorbladeren van dit boekje, dan is dat wat ons betreft aan de magere kant. Natuurlijk valt het niet mee om elke keer weer je boeken in te duiken, maar doe er iets mee!

Ten derde de sollicitatievaardigheden. Dan krijg je eindelijk de kans waar je jaren op heb gewacht en dan heb je nog nooit een goede sollicitatietraining gehad… Je weet niet waar je op moet letten, je weet niet waar je goed in bent en wat er nog verbeterd kan (of moet) worden, je hebt jezelf nog nooit aan het werk gezien. Succes!

Een goede voorbereiding loont
Een goede voorbereiding loont. En daar moet je mee beginnen voordat er selecties zijn. Dus een plan maken om je uren en je theorie (!) bij te houden en daarnaast zorgen dat je goed je sollicitatievaardigheden op peil houdt. Volg een training zo snel mogelijk na het afronden van je opleiding. Dan weet je hoe je je moet voorbereiden en dan heb je ruim voldoende tijd om aan de slag te gaan met aandachtspunten die uit de training komen. Mocht het nodig zijn of je vindt dat plezierig kun je natuurlijk altijd vlak voor de echte selectie nogmaals langskomen, maar je zult zien dat dat lang niet altijd nodig. Omdat je weet hoe je waar aan moet gaan werken.

Laat deze kansen niet lopen en bereid je goed voor!

Kun je overmorgen op gesprek komen?

Related Posts
  • All
  • By Author
  • By Category